tisdag 21 april 2009

Djurgårdens remissvar


Igår publicerade DIF sitt remissvar på Stadionombyggnationen. Det är ett tydligt och i allra hogsta grad rimligt svar. Dock kan innebörden av svaret inte tolkas på annat sätt än att Djurgarden fotboll vill, och måste, hitta en ny hemmaarena.

Kraven är bla en total ombyggnation av Norra läktaren samt att friidrotten måste flytta. Miljöpartiet går inte med på de kraven, och sannolikt kommer inte något annat stadshusparti heller göra det.

En gnagande oro är dock att moderatmajoriteten kommer att fortsätta sitt spel med djurgårdsfansen och hala på de klara beskeden under resten av mandatperioden. Detta vore oerhört olyckligt då värdefull tid spills. DIF behöver en ny arena senast 2013.

Jag kommer arbeta för att Stadion görs redo för allsvensk fotboll. Däremot är UEFA-kraven för Europafotboll orimliga i sammanhanget. Publikkapaciteten bör hamna betydligt under de föreslagna 20.000. Istället bör man arbeta för att få fler bra sittplatser.

Beslut bör tas omgående!

(Bild: Norrköpings IP)

Posted by ShoZu

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Fråga? Hur ska man få fler bra sittplatser på stadion? Fondläktaren är katastrof så den är utesluten. SFFs krav kommer i framtiden vara UEFAs. Hur har du tänkt lösa detta?

Undrande?

mats sa...

Hej Anonym: Det handlar om kravet på individuella säten för allsvensk standard. För Europafotbollsstandard måste planen på sikt breddas, vilket minskar antalet av de bästa platserna på långsidorna.
/mats