torsdag 26 mars 2009

Rösta på Gösta...

Häromsistens klubbade fullmäktige enhälligt igenom att den gamle moderatledaren Gösta Bohman skulle få en plats eller nåt, uppkallat efter sig nån stans i stan. Lite läbbigt tyckte jag det var eftersom Bohman var själva sinnebilden för ondska i min ungdom. ("Är du inte snäll kommer elaka farbror Bohman och tar dig...", och sånt).

Nåväl, jag heter nu också Gösta - i tredje namn, efter Mats och Henrik. Och nu ställer jag upp till val! Tre veckor innan jag disputerar så hålls kårval på Stockholms universitet, och jag tar sista chansen att vara med. Så igår skrev jag på att jag innehar femtonde och därmed sista platsen på Gröna studenters valsedel.

För ett år sen deltog GS i kårvalet för första gången på många år. Valsegern blev total, GS fick 6 mandat och blev därmed största parti! I år blir vi säkert femton!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är oärlig Mats!

Du sitter och ondgör dig om Gösta Boman, men själv har du som ledamot av Arkivutskottet sett till att en grupp människor vid Stadsarkivet nu i praktiken är arbetslösa. De flesta av dessa personer vid Stockholms Historiska Databas är äldre och trotjänare inom staden. Nu har Stadsarkivets ledning bestämt att flytta verksamheten till Östersund för att spara pengar.

Detta är sveneri mot personal och ta aldrig ordet människorespekt mer i din mun.

mats sa...

Hej Anonym.
Nej, jag har inte varit med att besluta detta!
Jag var emot såväl avknoppningen av SHD som nedläggningen av SHD-resurs. Inget av de sakerna hade skett med en röd-grön majoritet.
/Mats