fredag 7 november 2008

Bandypremiär

Idag kl. 19:00 är det säsongspremiärZinken.
Även i år är miljöpartiet sponsor åt Hammarby bandy. Vi jobbar tillsammans med klubben för att förbättra miljöarbetet och våra sponsorpengar går till ungdomssektionens verksamhet.

Politiskt kommer miljöpartiet att fortsätta arbeta för att Stockholm ska få en bandyhall. Det finns många fördelar med att spela bandy inomhus vilket även bandyförbundet har insett och därför lagt ett förslag om krav på inomhusarena före 2012 för att få elitlicens. Det blir allt mildare vintrar framöver vilket både försvårar - och framför allt - fördyrar utomhusspel. Energikostnaderna måste minska vilket är svårt med nuvarande arenor men möjliggörs genom nya inomhuslösningar.

Idrottsborgarrådet har tyvärr inte hoppat på idén med en ny bandyhall. Med argument om att det skulle vara dåligt för miljön och att det blir skulle bli för dyrt med en relativt liten och billig bandyarena för c:a 3-5.000 åskådare, driver hon istället frågan om byggandet av två nya jättearenor för fotboll som kostar mångdubbelt mycket mer pengar och som dessutom drar oerhört mycket mer energi. Lite märklig retorik kan man nog tycka...

» Flyern på bilden fick jag i handen utanför Söderstadion när jag häromdan var där och såg MFF köra över fotbollsbajen med 3-6.

Inga kommentarer: