Det var för 20 månader sedan som antipiratbyrån, med hjälp av polis, beslagtog ett antal servrar som tillhörde fildelningssiten The Pirate Bay. Nu väcks åtal i frågan. Sannolikt blir det ingen fällande dom. Och det bör det väl heller inte bli.
Det är naturligtvis bland rätt grumliga vatten som antibiratbyrån håller sitt fiskafänge, och som bängen trålar. Men lobbyn och polisen gör bara sitt jobb - fildelningsproblemet är i grunden varken ekonomiskt eller juridiskt. Ärendet är politiskt!
I valrörelsen 2006 gick Miljöpartiet tidigt ut och tog avstånd från nedladdningsförbud. När andra partier upptäckte sprängkraften i mp's vallöfte att tillåta nedladdning, så var de inte sena att hänga på. Såväl Göran Persson (s, om ni minns) som Fredrik Reinfeldt (m) insåg det omöjliga i att veckorna före valet gå ut med en politik som skulle kriminalisera större delen av väljarna. Vallöften gavs och tal om lättnader i lagen ströddes friskt.
Nu, efter valet, kan vi konstatera att orden var tomma och löftena falska. Det enda parti som fortfarande står upp för en liberal lagstiftning är Miljöpartiet. Här är en kampanjsida och film från Carl Schlyter, mp's mandat i EU-parlamentet.
» Enligt Sveriges Universitetsnätverks nyhetsblad (SUNETTEN) står fildelandet för 85-90 procent av den totala trafiken i universitetsnätet.
söndag 27 januari 2008
Fildelning I
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Jag har bredband men jag skulle lika bra kunna surfa på ca 15 oskyddade trådlösa i mitt område, tänk dom som lägger ut filmer via sin grannes trådlösa bredband i stället eller vill bara jävlas med någon granne, tänk så många oskyldig som kommer att dömmas!! sen finns det program som som gör att andra kommer in i andras datorer där dom kan lägga in filmer som som delas ut till andra. Vi kommer att ha mer oskyldigt dömda än diktaturer och öststat länder, har politikerna totalt förlorat förståndet
Skicka en kommentar