lördag 19 januari 2008

Human flyktingpolitik - för rektorer (!)

I ekots lördagsintervju tidigare idag meddelade Jan Björklund (fp) att gömda flyktingbarn ska ha rätt att gå i skolan. Det är naturligtvis en bra åtgärd även om det endast är ett mycket litet steg på vägen mot en human svensk flyktingpolitik.

Det märkliga med Björklunds uttalande är dock motiveringen till det nya lagförslaget. Barnens rätt att gå i skola är tydligen av underordnad betydelse. Vid minst tre tillfällen under intervjun upprepade Björklund att syftet är att stödja rektorerna. Samma sak säger han också både i SVTs Rapport och i Dagens Nyheter.

Att det inte handlar om vare sig barnkonventionen, de gömda barnen, deras familjer eller över huvud taget om en schysst flyktingpolitik bekräftas av det oerhört släpande svar som Björklund gav på frågan om barnen ska ges skyddad identitet och fredas mot polis och myndigheter t.ex. på vägen till och från skolan.

Folkpartiet hade en minst sagt obehaglig syn på flyktingpolitik och integration under den förre partiledaren. Björklunds uttalande idag ger tyvärr inget större hopp om en mindre dyster framtid för det partiet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tips: www.mobila-posten.se
En bra tjänst för oss medskyddad identitet!