lördag 30 januari 2010

Kransens kulturbad?

Idag skriver jag tillsammans med Ylva Wahström en debattartikel om Kransens kulturbad i Stockholms Fria Tidning. Vi vill att kraften, engagemanget och verksamheten från det numera rivna Aspuddsbadet ska få möjlighet att leva vidare.

När brandmännen lämnade den gamla och kulturmärkta brandstationen i grannstadsdelen Midsommarkransen vid årsskiftet så lämnade de över en lokal som har alla förutsättningar att inhysa såväl motion som kultur i den unika lilla skalan som Aspuddsbadet kunde erbjuda.

I december ställde jag en fråga om detta till ansvarigt borgarråd vilket jag också bloggade om.

1 kommentar:

Lisa sa...

Bra initiativ. Nu får man bara hoppas att stadsbyggnadsnämnden har höjt sin egen kunskapsnivå i plan- och bygglagen och vad ett bevarande egentligen innebär. Rivningslovet som beviljades för badet visade ju som bekant hur illa det är ställt med kunskapen hos ledamöterna om de frågor som de beslutar om. Alltså, en k-märkning enlilgt pbl innebär inte att den ursprungliga verksamheten måste vara kvar, utan att en ny med fördel kan inrymmas i sådana byggnader. Exempelvis kulturverksamheter i en gammal brandstation.