tisdag 18 december 2007

Knivsöder


För en kort lycklig stund trodde man att planerna på en galleria i Hornstull hade somnat in och stannat av sedan fastighetsägaren dragit öronen åt sig. Men nu meddelar stadsbyggnadskontoret att de tänker fortsätta.

Det är mycket tråkigt eftersom en galleria likriktar utbudet och med stor sannolikhet på sikt tränger ut de gamla butikerna från området. Dessutom lär väl de redan höga hyrorna pressas upp ytterligare.

Förhoppningsvis inser även SBK och den politiska majoriteten att en Hornstullsgalleria är en dålig affär. Under tiden samlas vi boende och slipar knivar.

1 kommentar:

gardebring sa...

Lite från projektets hemsida:

"Det kommer bland annat att finnas en välsorterad dagligvaruhandel med gott om manuella diskar och delikatesser, en systembolagsbutik, caféer och restauranger[...]. Vi vill ersätta lokalgatan som i dag ockuperar utrymmet utanför butikerna på östra sidan om Långholmsgatan med ett bilfritt torg.

Vår ambition är att skapa en öppen och välkomnande mötesplats – en plats för människor att vistas på. SL planerar också en upprustning av tunnelbanemiljön och gångtunneln under jord."

Bilfritt torg, caféer, restauranger och upprustad tunnelbanestation. Usch så hemskt ;)