måndag 3 december 2007

En obekväm sanning

Miljöpartiet visar ”En obekväm sanning”, med nobelpristagaren Al Gore, på lördag den 15 december kl 14.00. Filmvisningen äger rum på Kvartersbion, Hornstulls strand 3. I filmen visar Al Gore på ett mycket engagerande sätt vad som orsakar klimatförändringarna och vad vi kan göra för att undvika en framtida klimatkatastrof.

Filmvisningen är en del av Miljöpartiets klimatkampanj, som just har startat. Välkommen att se en mycket viktig och sevärd film samt diskutera klimatfrågan över en kopp krav- och rättvisemärkt te efteråt.

Fri entré!
Kom i tid - om det blir fullt är det först till kvarn som gäller!

» Flyerns baksidestext:
"Mänsklighetens stora ödesfråga är klimatförändringarna i världen. Under december pågår på Bali oerhört viktiga förhandlingar om ett världsomfattande avtal för att minska utsläpp av växthusgaser, som orsakar klimatförändringarna.
    I filmen "En obekväm sanning" visar Al Gore på ett mycket engagerande sätt vad som orsakar klimatförändringarna och vad vi kan göra för att undvika en framtida klimatkatastrof. Trots det allvarliga budskapet är det en optimistisk film, som i januari tilldelades en Oscar för bästa dokumentärfilm.
    Genom att köpa denna filmvisning ger Miljöpartiet ett ekonomiskt stöd till Kvartersbion, som allvarligt hotas av nedläggning. Bakgrunden är att den borgerliga majoriteten i Stadshuset dragit in det kommunala stöd som tidigare erbjudits biografen.
    Välkommen att se en mycket viktig och sevärd film samt diskutera klimatfrågan över en kopp krav- och rättvisemärkt kaffe eller te.
Kom i tid - om det blir fullt är det först till kvarn som gäller!"

» Läs pressmeddelandet

Inga kommentarer: