lördag 16 februari 2008

Sicko

Idag visade miljöpartiet filmen SickoKvartersbion vid Hornstull. Det är en film som alla borde se, inte minst de riks- och landstingspolitiker på den borgerliga sidan som nu bedriver en sjukvårdspolitik som av allt att döma går i riktning rakt mot den amerikanska.Michael Moore visar på ett mycket tydligt sätt hur skrämmande och synisk USA's sjukvård har blivit. Några få stora bolag, och deras ägare, gör mångmiljardvinster medan stora grupper amerikaner far illa. De som inte har råd att betala de dyra försäkringarna hamnar helt utanför systemet.

Men även om man har en arbetsgivare som betalar så är risken stor att försäkringsbolagen nekar utbetalningar. Man får välja, sy fast det avkapade ringfingret för $12.000, eller långfingret för $60.000. Ett söndertrasat knä får man sy själv!


Borgarna i Stockholms läns landsting säljer nu, trots alla vallöften, ut allt de kan - inklusive akutsjukhusen. Den klassiska svenska välfärdspolitiken nedmonteras successivt. Agerar vi inte nu så är vi snart där, vid den fallerade USA-modellen.

» Detta var tredje delen i Miljöpartiet Stockholms stads filmserie på Kvartersbion. Vi har tidigare bjudit stockholmarna på visningar av Simpson Filmen och Al Gores "En obekväm sanning".
    Kvartersbion är den sista kvarvarande fria singelbiografen i Stockholm. Den vackra salongen är i stort sett orörd sedan invigningen 1943. Förra veckan hade filmen "Persona non grata" Stockholmspremiär på Kvartersbion - ingen annan bio i Stockholm visar den pga SF's biomonopol. Ändå envisas den borgerliga majoriteten i Kulturnämnden att hävda att bion inte är unik, och därför inte värd att stödja. Tänk, en gång fanns fristående biografer i snart sagt varje kvarter i stan. Nu finns bara EN av alla dessa kvar...

Inga kommentarer: