söndag 6 april 2008

Fildelning III

Vänsterns partistyrelse gör en helomvändning och förespråkar legalisering av nedladdning. Det är bra, då är de på miljöpartiets linje. Det finns gott om idéer hur konstnärerna och musikerna kan kompenseras för ev. minskad försäljning. Ett lagrum bör kunna skapas utan alltför omfattande utredningsarbeten. Men fr.a. måste nu också musik-, film- och dataspelsbranscherna komma ut ur sina trånga jordhålor och inse att vi lever i en digitaliserad värd!

» Läs mer här och här!

2 kommentarer:

Rim sa...

Instämmer!

Det kan vara väl värt för företagen att notera att jag, och säkert många med mig, inte alls har någonting emot att betala för att ladda ner någonting som man faktiskt tycker är bra! Men om kvaliteten försämras och kostnaderna blir lägre för producenten tycker jag att det enda rätta är att låta konsumenterna ta del av den kostnadssänkningen, i stället för att öka sina egna vinstmarginaler.

Anonym sa...

konstnärerna och musikerna kan kompenseras för ev. minskad försäljning.

Det finns än så länge inga hållbara bevis för att den minskade CD försäljningen beror på den "olagliga fildelningen". - Dom flesta seriösa undersökningar har kommit till helt andra slutsatser

En annan sak man bör beakta är att varken konstnärer eller musiker någonsin har protesterat i organiserad form mot den "olagliga fildelningen" - än så länge har det alltid varit "andra" som har stått för klagovisorna.

Flyer