fredag 6 februari 2009

Det där är också bara svammel. Centerns nya kärnkraftspolitik

Jag lyssnar på gårdagens Studio 1. Spännande debatt om Centerns nya känkraftspolitik mellan Peter Eriksson och Maud Olofsson.

Peter är verkligen upprörd. Han verkligen mejar ner Mauds försök att få ihop kärnkraftsmotståndet med de övriga allianspartiernas påtryckningar.

Några Eriksson-citat,

"Det här är ju ingen kompromiss! Här lägger sig Maud Olofsson platt på marken."

"Det är en dramatisk svängning - och kovändning - som centern gör, och som inte har någonting att göra med att bygga för en hållbar utveckling!"

Som svar på Mauds försök att påstå att högeralliansen har 'världens bästa klimatpolitik' menar Peter att det bara är svammel. Alliansens fina mål är inget annat än exakt de samma som de internationella minimikraven: "Regeringens mål ligger 'dikt än' mot EU's."

Men även om regeringens mål hade varit något att ha så är det ju inte målen i sig som räddar klimatet. Det centrala är ju att ha en politik för att uppfylla målen. ”Och där är det ’Bom Stopp’ med alliansens politik!”

Lysande Peter!


» För eventuella missnöjda centermedlemmar rekommenderas medlemskap i ett grönt, demokratisk, framtidsvänligt parti som gillar förnybar energi. Bli medlem här!

» Gårdagens Studio ett (17-timmen) laddas enkelt ner till iPodden (eller datorn) här!


» Debatten i Stockholmstidningarna: Svd, Svd, Svd, Svd, DN, DN, DN.

Inga kommentarer: