torsdag 12 februari 2009

Om att kasta sten

Stureplancenterpartisten Per Ankersjö uppmanar på sin blogg alla LO'are i basindustrin att gå ur facket i protest mot deras framtidsorienterade politik. Orsaken är att LO inte ställer sig bakom IF Metalls eviga ja-gapande i kärnkraftsfrågan.

Men Ankersjö borde nog tagga ner lite och hålla hårt i stenarna där han står i sitt glashus. Vore jag bonde och centerpartist av gammal vana och stod i begrepp att upplåta mark åt vindkraft eller bioenergiproduktion vet jag iallafall vad jag borde göra: gå ur!

Mitt tips är att om inte alliansen spricker först så kommer Centern att göra det. I dag är det långt mellan Stureplan och myllan!




glashus...

» Läs mer om vad LRF anser om Centerns kovändning!

3 kommentarer:

perankersjo sa...

Intressant att du länkar till en artikel där LRF hyllar regeringens historiska satsningar på förnybart!

Mats, du ska bara veta hur överens vi är i centerpartiet oavsett om vi bor på Södermalm eller i Edsbyn!

Vi ses /Per

Mats Berglund sa...

Nåja...

Regeringshyllningen är ju bara en kosmetisk inledningsfras. Längre ner i texten står t.ex.:

– Det mest kostnadseffektiva sättet att utveckla det svenska energisystemet är att satsa på förnybart. Vi i de gröna näringarna kommer därför att bevisa att nya kärnkraftsreaktorer inte kommer att behöva byggas, säger Lars-Göran Pettersson.

och ytterligare några rader neråt:

– Däremot verkar regeringen ha utelämnat frågan om uranbrytning i Sverige, en fråga som går hand i hand med kärnkraften.

Överens eller inte... mm, det lär väl tiden utvisa. Men det är kul med politik! Vi ses!

/m.

perankersjo sa...

Jag tycker Petterssons ambition att bevisa att nya reaktorer inte behövs är jättebra. Det är i princip samma sak som Olofsson och Carlgren sagt.

Sedan ska maan komma ihåg att uppgörelsen innebär att kärnkraften får större ansvar att bära sin egna kostnader vilket du, jag och miljörörelsen kämpat för i årtionden. Beskedet om att det inte blir några statliga pengar till ny kärnkraft var också tydligt.

Vi får se som sagt. Trevlig helg /Per