onsdag 17 juni 2009

Fortsatt rödgrön ledning!

Enligt SCB:s partisympatiundersökning som genomfördes under maj månad och som släpptes idag, så behåller - och befäster - Miljöpartiet de gröna positionen som tredje största parti både i Stockholm och i riket.

I Stockholm ligger mp kvar på i princip samma nivå som i novembermätningen och har 13,7 % av Stockholmsrösterna. Samtidigt konstateras att de rödgröna fortfarande en knapp ledning i Stadshuset. S+v+mp har tillsammans 47,3%. Högerblocket (som inte har med Centern i sin Stadshusallians) har 45,9%. Fortsatt misstro mot den moderatledda majoriteten alltså!

Även i riket som helhet är de rödgröna fortsatt störst. I vanlig ordning fokuserar borgarblaskorna dock på annat: SvD har rubriken "Alliansen ökar sitt stöd" på förstasidan, och nåt om SD i artikeln (de bytte rubrik där alldeles nyss...), och krönikören P J Anders Linder kan inte räkna. I DN noteras att M är det parti som har ökat mest sedan valet 2006.

'

» Undersökningen bygger på intervjuer med 6.506 personer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lika lite som MP har en realpolitik förankrad i medborgarnas vardag och konsekvenserna av en sådan politik, har deras kärnväljare (företrädesvis i storstäderna) kvinnor och ungdomar lika lite grepp om hur saker och ting ting ska lösas rent praktiskt för landet. Stödet grundar sig oftast på en vag idealiserad bild av en bättre och grönare värld. Men om världen nu inte blir bättre i konsekvensens namn, vad gör vi då?

mats sa...

Hej anonym!
Ja, då måste vi jobba ännu hårdare för att få en grönare värld!