torsdag 10 december 2009

Betraktelse över Aspuddsbadet

Aspuddsbadskampen är slut, den destruktiva politiken vann. Det är bittert! Man får inte behandla kulturmärkta byggnader på det här sättet. Inte engagerade medborgare heller. Politiker måste ta tillvara det folkliga engagemanget varhelst det uppstår. Allt annat är fel! Det som skett vid Aspuddsbadet, Kvartersbion, Tantogården, Södra fot, osv... är inget annat än ren kapitalförstöring. Och då menas huvudsakligen humankapital. Många anser att demokratin är död nu. Det vilar ett svart moln över folkpartiet.

I Aspudden börjar nu en ny kamp!

3 kommentarer:

Tomas sa...

Ja när demokratin finns inte i Sverige, det har politikerna visat om och om igen. Man blir så arg på deras maktmissbruk och att dom aldrig lyssnar på medborgarna. RÖsta bort alla etablreade politiker nästa år!

Anonym sa...

Kommer Miljöpartiet att avsätta 15-20 miljoner kronor i nästa års budgetförslag för att bygga ett nytt badhus i Aspudden?

mats sa...

Hej Anonym/

Jag vet inte om 15-20 miljoner räcker. Det måste vi utreda. Men vi måste också fundera på var en ny eventuell kultur- och badhuslokal ska ligga. Det viktiga nu är att ta tillvara det stora engagemang som finns i stadsdelen.

Miljöpartiet har avsatt medel i 2010-års budget (behandlades i fullmäktige i november) för upprustning av Aspuddsbadet.