söndag 14 mars 2010

DN backar

Även om det inte skrivs rakt ut, så är det tydligt att Dagens Nyheter idag backar från sina tidigare påståenden om att Miljöpartiets borgarråd Yvonne Ruwaida skulle ha begått något som helst fel. Tidningen klargör nu äntligen att storleken på politikernas telefonkostnader inte påverkar skattebetalarna, utan endast partikanslierna.

Yvonne bemöttes av långa applåder på gårdagens årsmöte, och har fullt förtroende i hela partiet.

Det är också tydligt att den tekniska detaljen om vilken metod man ska använda för att anmäla kostnader för privatsamtal rimligen inte kan spela någon roll. Ruwaidas telefonräkningar har alla år gått igenom Stadshusets administration helt utan anmärkningar just på grund av att de har redovisats helt korrekt.

Ruwaida har ringt för en dryg tusenlapp i månaden. En summa som på inget sätt kan anses annat än helt rimlig. Hon har varit en aktiv politiker som har använt kommunikation som en naturlig arbetsmetod och telefonen som ett centralt arbetsredskap.

Dagens Nyheters journalist har i ett antal artiklar försökt göra en höna av en fjäder. Den hönan har successivt reducerats. Och när det nu dessutom uppenbaras att kostnaderna inte ens kan anses höga så fladdrar slutligen fjädern själv bort i vinden. Kvar står journalisten med två nakna händer som det nu bara återstår att tvåla in och tvätta av.

Självklart vill vi dock också – innan saken helt begravs – gärna veta hur mycket moderaterna har ringt för.

1 kommentar:

Göran Hådén sa...

Snyggt formulerat!