måndag 12 november 2007

Demonstration för kulturskolan


Idag var det demonstration för Kulturskolan; mot högeralliansens budgetneddragningar och ökade avgifter. 

Förhandlingarna med facket tyder på att det blir personalavgångar motsvarande 31 heltidstjänster, varav 25,5 lärartjänster. Kulturnämnden behandlade de ökade avgifterna på sammanträdet den 15 oktober

I miljöpartiets budgetförslag föreslår vi 9 mkr mer till Kulturskolan och barnkultur i miljonprogramsområdena. Utöver det har vi budgeterat för pris-  och lönekompensation. Vi har inte heller någon avgiftsökning - tvärtom vill vi på sikt sänka avgifterna till Kulturskolan.

Demonstrationen avgick från Sergels torg  och gick mot Stadshuset. Där var det tänkt att Kulturborgarrådet, Madeleine Sjöstedt (fp), skulle ta emot. Listor på namninsamlingar skulle överlämnas och borgarrådet skulle hålla ett förklarande tal. 
Men tyvärr blev det inte så. Borgarrådet kom aldrig ut och mötte oss demonstranter. Helt bedrövligt agerat! Jag tycker att ett borgarråd ska ha större respekt för väljarna än så!
_____
Bilder: Överst: Ralf Hansen, initiativtagaren till demonstrationen, som står med listor med över 3000 namn i händerna, och talar till demonstranterna utanför Stadshuset.
Nederst: Kerstin Wickman, kulturnämnden (mp) i demonstrationståget.

Inga kommentarer: