fredag 9 november 2007

Medeltidsmuseet

I senaste numret av Lokaltidningen Mitt i Södermalm finns en insändare om Medeltidsmuseet som jag har skrivit.

Unikt läge att bygga ut Medeltidsmuseet
Inte nog med att den borgerliga majoriteten i riksdagen helt kör över Stockholms museibesökare med sitt dråpslag att dra in den lyckade satsningen på fri entré till de statliga museerna. Nu fortsätter borgarna i Stockholms stadshus på samma kulturfientliga väg. Nyligen röstade den politiska majoriteten i Stockholms kulturnämnd ner ett mycket bra förslag om att bygga ut Medeltidsmuseets lokaler under Norrbro på Helgeandsholmen.

Bron håller just nu på att repareras vilket beräknas pågå fram till 2009. Under tiden har museet evakuerats till Kulturhuset där de har en liten men fin utställning. 

Reparationsarbetet på bron öppnar just nu en unik möjlighet att utvidga museets  lokaler. Medeltidsmuseet har länge varit i behov av större utrymmen, både för personalen och för utställningarna. Men det är framförallt de många unga besökarna som kräver större ytor för bland annat ett matsäcksrum och en egen verkstad.

Medeltidsmuseet är det museum som har flest skolvisningar av alla i hela Sverige. Men barnen har ingenstans att ta vägen med sin matsäck! Det är skandal att de borgerliga kulturpolitikerna berövar stockholmarna mjöligheten att fortsätta bygga ett riktigt fint medeltidsmuseum.

Mats Berglund
miljöpartiet de gröna
ersättare i Stockholms kulturnämnd

Inga kommentarer: