torsdag 22 maj 2008

Kvartersbion blir folkets hus

Trots den borgerliga majoritetens idoga kamp mot Hornstulls kvarterskultur har det idag blivit klart att René Reiss' livsverk blir kvar. Folkets hus kommer att gå in som ägare med ambitionen att fortsätta driva den som en kvalitetsfilmsbiograf. Ny teknik kommer också att öppna för möjligheten att direktsända internationella evenemang som operor och konserter som stockholmarna annars inte har möjlighet att få tillgång till.

Miljöpartiet har haft ett gott samarbete med Kvartersbion och René Reiss. Bl.a. har vi under senaste året haft fyra öppna filmvisningar med grönt kafé, då vi bjudit på film i den vackra 40-talssalongen och rättvisemärkt kaffe i foajén. Det har varit väldigt uppskattade tillfällen som lockat närmast fulla hus varje gång.

Kontakten mellan Kvartersbion och Folkets hus har vi till stor del miljöpartiets gruppledare Stefan Nilsson att tacka för. Han har arbetat hårt under en lång tid för att finna den här lösningen. Jag är oerhört glad att det äntligen är klart att bion blir kvar. Hoppas nu Stockholms stad har vett att på ett formellt sätt tacka eldsjälen René Reiss för hans 35 års strävsamma och idoga arbete för att hålla Stockholms kulturliv levande och med god kvalitet!

» Läs pressmeddelandet från miljöpartiet Stockholms stad!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas bara att atmosfären inte byggs bort, men risken är väl stor för det...