torsdag 8 maj 2008

I elfte timmen

På lördag visar miljöpartiet Stockholms stad filmen: I Elfte Timmen på kvartersbion. Efter den borgerliga maktövertagandet fick bion som bekant sitt kommunala stöd indraget utan godtagbar motivering. Miljöpartiet har jobbat hårt för att hjälpa bion att söka samarbetspartners, mm. Och som meddelades genom DN och SVD förra veckan har vi nu äntligen åter lyckats få ett mindre stöd från kommunen.
Det är vi tacksamma för, och vi kommer därför manifestera våra gemensamma framgångar tillsammans med Kvartersbion genom att visa Leonardo DiCaprios film om det globala klimathotet.

Tid: Lördag den 10 maj, kl. 16.00
Plats: Kvartersbion, Hornstulls strand 3
Fri entré: Välkommna!

» Flyerns baksidestext: Den uppmärksammade dokumentärfilmen ”I elfte timmen”, som producerats av Leonardo DiCaprio, tar ett brett grepp på jordens miljöproblem. Ett budskap i filmen är att om vi skall rädda världen så måste vi ändra vår syn på ekonomin och naturen. Vi måste helt enkelt värdera det som naturen gör (den tar upp koldioxid, renar luften, etc) och inte bara se den som en resurs för naturtillgångar. Trots filmens allvarliga budskap är det inte en pessimistisk film. Människan har skapat problemen och kan också åtgärda dem. Teknologiska lösningar inom transport, bostadsbyggande och energi finns redan - men vi måste använda dem! Efter filmen har du möjlighet att över en kopp rättvisemärkt kaffe diskutera miljö- och klimatpolitik med Miljöpartiets borgarråd Yvonne Ruwaida och Miljöpartiets gruppledare Stefan Nilsson. Genom att köpa denna filmvisning ger Miljöpartiet ett ekonomiskt stöd till Kvartersbion som lever under knappa ekonomiska förhållanden beroende på hyreshöjningar och att den 
borgerliga majoriteten minskat bions stöd.
Kom i tid – om det blir fullt är det först till kvarn som gäller!

Inga kommentarer: